Jeg vil gerne have en baby.

Jeg vil gerne være donor.

Vi vil gerne være mødre

Jeg er en supermor

DONORSCREENING

Ønsket om at blive forælder kan opstå spontant eller vokse frem over en lang periode - og det kan ske når som helst i livet. Motivationerne kan være mange: du har måske fundet din ideelle partner, eller du er single, og du vil ikke vente længere på den rigtige person.

Når dit ønske om at starte din egen familie er velovervejet, og når din beslutning er nøje planlagt, repræsenterer det en garanti for sikkerhed og stabilitet for dit kommende barn. Amplexa Genetics støtter ansvarligt forældreskab eller moderskab - uanset hvilken type familie, du ønsker at danne. Derfor hjælper vi dig med at vælge en kvalificeret donor. 

Din donor kan være en, du ikke kender, eller en fra din omgangskreds. Uanset hvilken type donor, du foretrækker, bør du tage en læge med på råd for at få vurderet donorkandidaten. Donorkandidaten bør gennemgå fysiske, biologiske, psykologiske og genetiske tests.
Det er vigtigt, at du tænker på, at dit barn vil arve 50% af sine gener fra donoren og 50% fra dig. En baby kan arve sin moders blå øjne og donorens hudfarve, og den kan arve fysiske og genetiske egenskaber fra donorens forældre.

Hvilken test skal en donorkandidat tage?

DONORSCREENING

Donorscreening er en grundlæggende genetisk test for donorer. Testen undersøger, om der er genetiske mutationer i syv gener, der alle er ansvarlige for sjældne sygdomme med recessiv arv. Generne er udvalgt på grund af sygdommenes høje forekomst. Hvis en donorkandidat er positiv for en mutation i ét af disse syv  gener, kan kandidaten ikke godkendes som donor.


ARVELIGE SYGDOMME

Arvelige sygdomme nedarves gennem vores genetiske materiale fra generation til generation. I nogle tilfælde kan sygdomme "springe over" en generation og gå videre til den næste; dette sker ved sygdomme med recessiv arv. Recessiv arv betyder, at en person kan bære sygdomsrelaterede mutationer uden at være klar over det.

RECESSIV GENETISK SYGDOM

To kopier af det samme, muterede gen, et hos moderen og et hos faderen, forårsager sygdommen.

 

Forekomst indenfor lægevidenskaben er et udtryk for det samlede antal mennesker i en specifik befolkningsgruppe, som har - eller har haft - en given sygdom, tilstand eller risikofaktor på et bestemt tidspunkt eller i en given periode.


Reference.-

DISSE GENER UNDERSØGES VED EN DONORSCREENING:Reference.-
VORES RESULTATER:
5 ud af 100 donorkandidater analyseret i Amplexa med donorscreeningstest blev diskvalificeret som donorer.

FÅ FORETAGET EN TEST FØR:

  • Du vælger en æg- eller sæddonor.
  • Du forsøger at blive gravid med en donor.


HVORDAN GØR MAN?

Vi vil hjælpe dig med at finde en klinik